شیشه های سکوریتی و سکوریت کردن یک فرایند عملیات حرارتی است که بر روی شیشههای ساختمانی و یا درب اتوماتیک شیشه ای انجام میشود. این فرایند را میتوان بر روی شیشههای رنگی، رفلکتیو، چاپ شده یا لعاب خورده نیز انجام داد.
این نوع شیشه که محصولی از شیشه پنجره، رنگی، رفلکس دار، چاپ شده یا لاکی میباشد.
شیشه های سکوریتی و ایمنی:
شیشه های سکوریتی نوعی شیشه ایمن هستند؛ که بر اثر فرایندهای حرارتی یا شیمیای انجام شده، مقاومت بالایی دارند. طی عملیات حرارتی، سطح خارجی شیشه در حالت فشرده، و فضای داخلی در حالت کششی قرار میگیرد. شیشههای امنیتی، برای ایجاد حداکثر محافظت در برابر حمله عمدی، محافظت از مردم و اموال آنها در برابر سارقان و خلافکاران و همچنین ایمنی در برابر آتشسوزی ساخته شدهاند. این شیشهها، در بازار به شیشه سخت، شیشه حرارتی یا شیشه نشکن نیز معروف هستند.
خواص شیشه های سکوریتی
این نوع شیشه از شیشههای معمولی بسیار مقاومتر است. همانطور که قبلاً ذکر شد، در این شیشه، فشار سطحی وارده بر سطح با تنش کششی داخلی مقابله کرده و نیرو وارده خنثی میشود.
برای اینکه یک شیشه جزو گروه شیشههای سخت طبقه بندی شود، باید سطح آن توانایی تحمل حداقل فشار 69 مگاپاسکال (10،000 psi) را داشته باشد. اگر شیشه حرارتی شکسته شود. افزایش تنش سطحی باعث ایجاد قطعات دایرهای کوچک به جای خردههای تیز میشود.
این خاصیت، آن را برای کاربردهای ضد فشار و انفجار مناسب میکند.
فناوری تولید شیشههای امنیتی نیاز به استفاده از PVB مخصوص (پلی وینیل بوتیرال) با ضخامت 0.38 میلیمتر بین چندین لایه شیشه دارد. و اثر بخشی آن به تعداد لایههای اعمال شده بستگی دارد.
پنلهای شیشهای ممکن است جایگزین نردهها، کرکرهها و پردهها شوند تا بتوانند .ظاهر زیبای ساختمانها را حفظ کنند.
شیشههای سکوریتی با مقاومت بیشتر در برابر سرقت، هرگونه ضربه یا بریدگی با اجسام نوک تیز، بسیار مقاوم است.
تفاوت خردشدگی در شیشه های معمولی و سکوریتی
اهمیت ایمنی یک ساختمان
ایجاد یک ساختمان امن و مطمئن باید جزو اهداف اصلی هر پروژه باشد. این امر خصوصاً در پروژههای تخصصی تهیه مسکن برای افراد آسیب پذیر حائز اهمیت است.
معماران و توسعه دهندگان میتوانند از جدیدترین فناوری شیشه سازی که یکی از آن شیشه های سکوریتی یا دربهای سکوریتی است. برای ایجاد ساختمانی امن استفاده کنند.
علیرغم اینکه یکی از نقاط دسترسی برای متجاوزان، از طریق در و پنجرهها است. اما هنگام فکر کردن در مورد امنیت بیشتر یک ملک، از پنجرهها غافل میشویم.
جهت تعیین محصولات مناسب برای محافظت از ساختمان و ساکنان آن، قرار دادن پنجرههای مقاوم در لیست، اولویت بسیاری از مهندسان با تجربه است.
اگر شبانه و هنگامی که از خانه خود دور نیستید. با زحمت پنجرههای خود را قفل میکنید. در هر حال یک متجاوز میتواند به راحتی شیشه پنجره معمولی را بشکند.
با وجود شیشههای ایمن بر روی پنجرههای خانه شما، کار برای ورود یک متجاوز به خانه سختتر خواهد شد. زیرا شیشه های سکوریتی 5-10 برابر از شیشه صفحه معمولی مقاومتر هستند. و شیشههای چند لایه میتوانند در برابر ضربات مکرر مقاومت کنند.
این بدان معناست که یک متجاوز مجبور است زمان بیشتری را صرف تلاش برای شکستن یک پنجره با شیشههای ایمن، نسبت به شیشههای صفحهای کند.
اکنون نوآوریهای اخیر در زمینه تولید شیشههای ایمن، تضمین میکند که مردم میتوانند. از آسیبهای شخصی محافظت شوند. یا در شدیدترین موارد، ساختمانها در برابر اشکال مختلف حمله محافظت خواهند شد.
کاربرد شیشههای سکوریت و شیشه سکوریت اتوماتیک :
این شیشهها به دلیل ایمنی و استحکام، در بسیاری از صنایع از جمله پروژههای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند. برخی دیگر از کاربردهای شیشه سخت، شامل؛ شیشههای وسایل نقلیه، درهای دوش، اجزای معماری، صفحه نمایش تلفنهای همراه و ظروف آشپزی است.
شیشه سکوریتی در وسایل نقلیه
از آنجایی که اغلب در فضای باز پارک میشوند. در معرض گرمایش و سرمایش مداوم (مقاومت حرارتی) قرار دارند. و همچنین باید در برابر ضربههای کوچک ناشی از ریزش در جاده (مقاومت) مقاومت کنند.
خرده شیشههای تیز در صورت بروز حادثه یک خطر اضافی محسوب میشوند. اما شیشههای سکوریتی از این نظر ایمن هستند.
شیشه سکوریتی در ساختمان تجاری
شیشه های سکوریتی در بخشهای مختلف ساختمانهای تجاری مانند؛ نمای ساختمان، پارتیشنها، پنلهای تزئینی در طراحی داخلی، دفاتر، هتلها و سایر موارد کاربرد زیادی دارند.
همچنین میتوانند در مجموعههای بدون قاب مانند دربهای شیشهای بدون قاب استفاده شوند. به طور کلی برای کاربردهای بارگیری شده در سازه و هر کاربردی که شیشه معمولی، در صورت بروز حادثه میتواند برای انسان خطر آفرین باشد، مناسب هستند.
جهت امنیت کامل، در چندین مورد استفاده از شیشههای سخت الزامی است. این قسمتها شامل نورگیرها، درهای ورودی، راه پلهها، آسانسورها و تابلوهای دسترسی آتش نشانی است. در نظر بگیرید که الزامات خاص بسته به شرایط محل، تغییر میکند.
کاربرد شیشههای سکوریت در ساختمانهای تجاری
ساخت و ساز مسکونی:
از شیشههای سکوریتی ، در منازل نیز استفاده میشود. به عنوان مثال، برخی از انواع مبلمان و لوازم خانگی دارای قطعات شیشهای سخت هستند، مانند: رومیزیهای شیشهای، درهای دوش بدون قاب، قفسههای شیشهای، کابینت، شیشه نزدیک شومینهها و….
شیشه سکوریتی در ظروف و وسایل مخصوص پخت و پز:
محصولات شیشهای سخت را میتوان در رستورانها، هتلها، کافهها و سایر برنامههای خدمات غذایی یافت. آنها با کاهش احتمال مربوط به شکستن شیشه، استانداردهای ایمنی را در این برنامهها افزایش میدهند. برخی از انواع شیشههای سخت برای پخت و پز طراحی شدهاند، و میتوان از آنها با خیال راحت در اجاقها و سایر وسایل حرارتی آشپزی استفاده کرد.
معایب شیشه سکوریت:
شیشههای ایمن در ساخت و ساز و سایر موارد بسیار مفید هستند. با این حال، مانند هر مصالح ساختمانی، محدودیتهایی دارند که باید در نظر گرفته شود.
این نوع شیشهها باید قبل از سخت شدن و اعمال فشار، برش و جلا داده شوند. زیرا بعد از آن دیگر نمیتوان بر روی آنها کار کرد. به دلیل تنشهای مکانیکی متعادل در شیشه، هرگونه خرابی باعث خرد شدن شیشه میشود.
شیشههای سکوریتی به رغم مقاومت بالا، در صورت قرار گرفتن در شرایط خاص میتوانند شکسته شوند. و به خصوص در لبهها آسیب پذیر هستند. در استفاده از هر نوع شیشه همیشه باید پیامدهای ایمنی را در نظر گرفت. در حالی که شیشه سخت از شیشه معمولی ایمنتر است، اما هنوز هم میتواند خرد شود.
اگرچه محصولات شیشهای امنیتی با در نظر گرفتن محافظت طراحی شدهاند. اما وجود PVB در این محصولات مزایای اضافی را نیز به همراه دارد. شیشههای چند لایه با عملکرد پیشرفته، میتوانند سطح محافظت در برابر آلودگی صوتی را افزایش دهند. در صورتی که محل ساخت مسکن در نزدیکی منبع اختلال صدا مانند محل ساخت و ساز یا جاده شلوغ واقع شده باشد بسیار مناسب هستند.
به همین ترتیب، پیشرفت در فناوری پوشش شیشه بدان معنی است که؛ محصولات ایمنی و امنیتی امروزی میتوانند چندین مزیت عملکرد پیشرفته از جمله کنترل خورشیدی، عایق حرارتی، خود تمیز کنندگی و ضد تراکم را داشته باشند.
با توجه به قابلیت چند منظوره شیشه های سکوریتی و شیشه سکوریت اتوماتیک در بازار امروز، ساختمان سازان میتوانند در عین رعایت دقیقترین استانداردهای ایمنی و امنیتی، نیازهای کاربر نهایی را برآورده کنند و خانههایی با عملکرد بالا را توسعه دهند.