مقدمه:
استفاده از درب های تمام اتوماتیک در مراکز خرید ، بیمارستان ها و فضاهای بزرگ به طور فزاینده ای معمول است. سیستم های پیچیده اتوماسیون درب به کنترل و دقت بالایی نیاز دارند .به همین دلیل انتخاب کاهنده سرعت باید شامل یک مطالعه دقیق باشد. در این مقاله ما به عملگرها و محرک هایی میپردازیم که کارکرد بهینه سرعت درب اتوماتیک را بر عهده دارند .و همچنین نقش کاهش دهنده سرعت یا محرک ها برای رانندگی در سیستم و کنترل حرکت درها شروع کنیم.
در گام نخست ، ما معیارهای انتخاب برای کاهش سرعت را در اپراتورهای درب اتوماتیک بررسی خواهیم کرد ، جایی که طراحی کاهش دهنده سرعت و ویژگی های ایمنی این روند را راهنمایی میکند.
سرعت درب اتوماتیک و تنظیم آن
دو نوع کلی موتور الکتریکی درب خودکار وجود دارد:
موتور الکتریکی مستقیم (DC) و موتور الکتریکی متناوب (AC)
دو قابلیت مهمی که در موتورهای الکتریکی این درب ها وجود دارد عبارت است از: راستگرد-چپگرد و دور موتور
راستگرد-چپگرد موتور
زمانی که درب باز می شود موتور الکتریکی در یک جهت می چرخد و زمانی که بسته می شود. موتور در جهت عکس آن حرکت می کند. این کار به وسیله خاصیت راستگرد-چپگرد موتور انجام می گیرد.
سرعت درب اتوماتیک و تنظیم دور موتور
موتور نقش به سزایی در سیستم درب دارد. و باید در تمامی سیستم های درب تمام اتوماتیک به نرمی و آهستگی کار کند. زمانی که در حال باز شدن است دور موتور الکتریکی باید آهسته باشد درواقع یک سیستم ترمز جهت موتور الکتریکی وجود دارد .که باعث این کار می شود، در مرحله دوم سرعت کار موتور بیشتر شده .و باعث می شود درب سریعتر باز شود. در مرحله سوم دوباره سیستم ترمز به وجود می آید. و درب در انتهای مسیر باز شدن دوباره به آهستگی حرکت میکند .تا عملیات به نرمی و آرامش بدون ضربه و تکان ناگهانی کامل شود. و در زمان بسته شدن درب عملیات به صورت معکوس انجام می شود.
انواع درب بازکن اتوماتیک
برخی از مدل های درب بازکن اتوماتیک با یک موتور الکتریکی ساخته می شوند که درب را باز و بسته می کند. از این به عنوان اپراتور خودکار الکترو مکانیکی یاد میشود.
انواع دیگر درب بازکن اتوماتیک با موتور الکتریکی برای باز کردن درب ساخته میشوند اما از بدنه هیدرولیکی نزدیک تر برای بستن درب استفاده میکنند. به اینها اپراتورهای الکترو هیدرولیک خودرو گفته میشود.
دلایل مدل های مختلف به استفاده از دهانه بستگی دارد. اگر مرتباً به عنوان درب بازکن اتوماتیک مورد استفاده قرار گیرد ، درب الکترو مکانیکی عملکرد بهینه و دوام مورد نیاز را فراهم میکند و سرعت درب اتوماتیک مناسب تر خواهد بود
با این حال ، اگر دهانه به طور مکرر به عنوان درب بازکن اتوماتیک استفاده نشود . عملگر الکترو هیدرولیک گزینه بهتری است. زیرا عمدتا به عنوان یک درب باز و نه به عنوان یک بازکن عمل خواهد کرد. با نزدیک شدن هیدرولیک به داخل ، برای این کاربرد دوم مناسب تر است.
درب بازکن اتوماتیک را میتوان در سمت فشار یا سمت کشش دهانه نصب کرد. در صورت نصب در درب خارجی ، درب بازکن اتوماتیک باید در قسمت داخلی ساختمان نصب شود. تا دستگاه از آب و هوا و عناصر محافظت شود.
نحوه عملکرد درب بازکن اتوماتیک
در بازکن های اتوماتیک ، از برق برای تأمین انرژی موتور داخل واحد برای باز کردن درها استفاده میکنند. از درب بازکن اتومبیل اغلب به عنوان اپراتور خودکار یا اپراتور کم انرژی یاد میشود. انرژی کم به سرعت و نیروی تاب دهانه درب اشاره دارد.
چگونه می توان کاهنده سرعت مناسب را برای درب های اتوماتیک انتخاب کرد؟
درب باز کن های اتوماتیک از برق برای تأمین انرژی موتور داخل واحد برای باز کردن درب ها استفاده میکنند. … درهای باز کن اتوماتیک در را باز میکنند و اگر در هنگام چرخش بازشو ، در به هر چیزی برخورد کند ، میتواند متوقف شود و حرکت چرخش را معکوس کند. این عملکرد ممکن است به سازنده دستگاه بستگی داشته باشد
طراحی و مشخصات کاهنده سرعت درب اتوماتیک برای ایجاد حرکت کامل درب های اتوماتیک و تحقق اهداف تعیین شده برای این نوع پروژه های الکترومکانیکی کلیدی است. صرف نظر از اینکه ما به درب های لولایی ، درب های گردان ، درهای کشویی یا درهای تلسکوپی اشاره میکنیم . در همه موارد ما باید به معیارهای انتخاب زیر توجه کنیم:
گشتاور خروجی
در سطح فنی ، جنبه اصلی که هنگام انتخاب کاهنده سرعت درب اتوماتیک باید در نظر گرفته شود . نیروی گشتاور است. موتور دنده ای باید با توجه به میزان چرخه کار در واحد زمانی اتوماسیون ، برای وزن درب آماده شود. انجام آزمایش های طولانی مدت برای تأمین کننده کاهش سرعت شما بسیار مهم است .
ایمنی حرکت
برای این نوع پروژه ها ، امنیت از اهمیت بالاتری برخوردار است .و این دلیل تمایل به کاهش سرعت به سیستم هایی است که امنیت کلی کاربران را تضمین میکند. به عنوان نمونه میتوان به سیستم بازشو سریع با سیستم توقف کنترل شده در انتهای حرکت اشاره کرد. با این کار می توان به حرکتی کاملاً کنترل شده و موثر رسید.
مقررات ایمنی برای اپراتورهای سرعت درب اتوماتیک در استاندارد UNE EN 16.005 به هر کشور در بستگی دارد. تامین کننده کاهش دهنده سرعت شما باید با این استاندارد آشنا باشد .و از رعایت تمام الزامات شرح داده شده اطمینان حاصل کند.
برگشت قطبی
هنگام اشاره به برگشت قطب در موتور یا موتور دنده ای ، به توانایی چرخاندن موتور جریان مستقیم در هر دو جهت – در جهت عقربه های ساعت یا خلاف جهت عقربه های ساعت اشاره میکنیم. به غیر از درب های اتوماتیک گردان ، برگشت قطبی برای اکثر سیستم های بازشونده ضروری است.
مناسب ترین موتور دنده ای برای اپراتورهای درب کدام است؟
در این پروژه های مهندسی الکترومکانیک ضروری است. که دقیقاً نحوه تحریک در سرعت درب اتوماتیک را بررسی کنیم. و با این حساب ، انتخاب مناسب ترین موتور دنده ای به سرعت حرکت ، گشتاور و فضای موجود برای قرار دادن محرک بستگی خواهد داشت.
برای این کاربرد ، موتورهای دنده ای کرم دار – با شافت خروجی 90 درجه – یا کاهنده سرعت سیاره معمولاً استفاده میشوند. این به دلیل گشتاور بالای آنها است که در فضاهای محدود تحویل داده میشود.
CLR ، ایمنی حرکت کامل
CLR ، ( Compañia Levantina de Reductores) در اجرای پروژه های الکترومکانیکی برای اپراتورها و تولید کنندگان درب تجربه دارد. به عنوان مثال ، در شرکتهای پیشرو این بخش ، کاهنده سرعت دربهای اتوماتیک را توسعه داده و طراحی کرده است . که نتایج بزرگی را کسب کرده که اعتماد به نفس مشتریان را افزایش می دهد.
چه مدت باید درهای اتوماتیک باز می مانند؟
در صورت باز بودن درب ، درب باید در حداقل 5 ثانیه در موقعیت کاملاً باز باقی بماند. استثنا: در هنگام استفاده از فشار کشش ، درب باید در حداقل سه ثانیه در موقعیت کاملاً باز باقی بماند
درهای باز کن اتوماتیک توسط یک دکمه محرک که نزدیک دهانه قرار دارد فعال میشوند. با فشار دادن ، محرک سیگنال الکتریکی ارسال میکند که به اپراتور میگوید درب را باز کند. برای عملکرد صحیح دیگر سخت افزارهای الکتریکی موجود در دهانه ، باید به سیستم متصل شوند.