درب اتوماتیک بیمارستانی در محیط های حساس بیمارستانی بسته به محل های مختلف درب های اتوماتیک سربی جهت جلوگیری از خطر ات تشعشعات و درب های تمام استیل جهت بالا بردن ضریب بهداشتی که قابلیت ضد عفونی دارند تولید و استفاده میگردد.
- بیمارستان محیطی بهداشتی است و میبایست مسائل بهداشتی به خوبی در این محیط رعایت شود، یکی از راه هایی که میتوان به وسیله آن از میزان شیوع بیماریهای واگیر دار در این محیط جلوگیری کرد استفاده ازاین نوع درب اتوماتیک می باشد چون به کمک این نوع درب دیگر برای تردد نیازیی به لمس دستگیره درب نمیباشد و همین موضوع باعث جلوگیری از انتقال ویروس و باکتری خواهد شد.
باتوجه به اینکه بیمارستانها مراکز پررفت و آمد و مهمی هستند. پس باید به نحوه ساخت و ساز آنها دقت بیشتری شود. و تمامی موارد از لحاظ بهداشتی، امنیتی و راحتی در نظر گرفته شود.
دربهای بیمارستان، نقش مهمی در بیمارستانها دارند. به همین دلیل درب بیمارستانی، این روزها در تمامی بیمارستانها مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیسم درب اتوماتیک به این صورت است که هنگام نزدیک شدن به درب، درب به صورت اتوماتیک باز شده و باعث میشود تردد افراد با تراکم ترافیکی کمتری صورت گیرد.
با توجه به تحقیقات انجام شده. میتوان گفت که مناسب ترین نوع درب برای بیمارستانها، درب خودکار میباشد. این امر رفت وآمد افراد را راحت میکند و همچنین، امکان خدمت رسانی به افراد را تسهیل میکند.
انواع درب اتوماتیک بیمارستانی
درب شیشه ای اتوماتیک برای بیمارستانها، بسیار مناسب میباشند. این دربها با سوار شدن موتور، روی آنها، این امکان را فراهم میکنند تا درب شیشه ای به صورت خودکار، باز و بسته شود. این دربها، به دلیل سهولت استفاده از آنها وهمچنین قیمت مناسب بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.
این دربها انواع مختلفی دارند از جمله:
درب شیشه ای اتوماتیک که مخصوص مکانهایی کم رفت و آمد هستند. برای استفاده از این دربها باید میزان تردد را محاسبه کرد وهمچنین کیفیت و قدرت موتور را بررسی کرد.
همچنین، درب اتوماتیک بیمارستانی علاوه بر بهبود تردد در مواقع اضطراری در جهت پیشگیری و کنترل عفونتها وجداسازی اتاقها مورد استفاده قرارمیگیرد.
درب شیشه ای چرخشی
برای درب ورودی بیمارستانها اغلب درب چرخشی و یا گردان استفاده میشود و رفت و آمد را تسهیل میکند. این دربها از برخورد دست با در جلوگیری میکند که این امر از ورود آلودگی بیرون به داخل بیمارستان جلوگیری میکند.
درب کشویی
نوع دیگری از درب اتوماتیک بیمارستان است. که مخصوص اتاقهای ایزوله و اتاقهای عمل که نیاز به کنترل عفونت دارند میباشد. و همچنین این نوع دربها به دلیل دسترسی سریع عدم نیاز به لمس فیزیکی و کنترل رفت و آمد بسیار مناسب و ایده آل می باشند.
سیستم این دربها از سنسور و فتوسلهای حساس، نزدیک شدن اجسام را با سرعت و به راحتی تشخیص میدهد. وهمین موضوع باعث میشود رفت وآمد بیمار در مواقع اورژانسی تسهیل و تسریع شود.
دربهای ضد تشعع و یا سربی
در میان انواع مختلف درب اتوماتیک بیمارستانی، این نوع دربها به دلیل داشتن لایه های سُرب وهمچنین، سازه مقاوم و ویژه ای که دارند. معمولا درب ورودی رادیولوژیها و به طورکلی، مکانهایی که عدم نفود تشعشع برایشان مهم و الزامی میباشد. مورد استفاده قرار میگیرند.
پوشش دربهای سُربی معمولا، از ورقهای MDF با روکش استیل یا کامپوزیت و دولایه سُرب یک میل میباشد. و همچنین، به دلیل وزن سنگین سُرب، اپراتورهایی با دو موتور 100 وات برای آنها درنظر گرفته شده است.
این دربها برای مکان هایی با تردد نامحدود طراحی شده اند. وامکان اتصال به انواع سیستمهای کنترل تردد و شبکه های سازمانی را دارا هستند.برای دربهای اتوماتیک سربی، کنترل پنل ویژه ای طراحی شده است. که امکان ریست دستگاه و تعیین وضعیت حالات گوناگون نحوه بازشدن در آنها وجود دارد.
درب بیمارستانی معمولا از مولد درب، بازو و جکها، میکروسوئیچ، مرکزکنترل، فلاشرهای قسمت بالایی درب، چشمی، ریموت، پایه، قفل برقی و قفل مکانیکی تشکیل شده اند.
مزایای نصب درب اتوماتیک در بیمارستان
درب اتوماتیک، علاوه بر امکان سهولت در استفاده، فضای زیبایی را در مکان، ایجاد می کند.علاوه براین، موارد دیگری هم ازجمله: افزایش امنیت افراد درتردد، افزایش بهداشت محیط درپی عدم تماس دستها با درب بیمارستان، تسهیل در رفت وآمد بیماران و برانکاردها وجلوگیری از مصرف انرژی سرمایشی و گرمایشی. و همچنین، جلوگیری از ورود اشعه های موجود در فضای آزمایشگاه و تسریع در باز و بسته شدن دربها در محیطهای استرلیزه.
نکات مهم برای انتخاب درب
شما با انتخاب مناسب یک نوع درب ، در واقع میتوانید. امنیت و ایمنی و بهداشت را برای محل مورد نظرتان خریداری کنید. توجه کنید زمان انتخاب دربهای اتوماتیک تنها به ظاهر زیبای آن توجه نکنید. بلکه، موارد مهمتر را در نظر بگیرید. و اصلی ترین مورد هم مورد امنیت میباشد.
همچنین هنگام نصب این درب ها باید به این عوامل توجه کرد:
تناسب اندازه و وزن درب و فضای مورد نظر؛
توجه کردن به بیرونی یا داخلی بودن فضای مورد نظر،
تعداد دفعاتی که در طول روز از درب استفاده خواهد شد.
مدت زمان باز و بسته شدن یک باره درب به طور کامل.
موارد استفاده از درب اتومات در بیمارستان
درب اتوماتیک بیمارستانی معمولا برای استفاده در اتاق جراحی، اتاق رادیولوژی، اتاق هایایزوله،مراکزتوانبخشی،مراکزجراحی محدودپزشکان،دندانپزشکان،صنایع داروسازی، محیطهای ایزوله شده در برابر صدا و اتاق های ضبط صدا، آزمایشهای الکترونیک، آزمایشهای آنالیز و تجزیه (دارویی و بخش شیمیایی) مناسب میباشد.
دربهای فست کلوز
این نکته را فراموش نکنید که دربهای اتوماتیک معمولا باید بعد از اینکه از جلوی درب و سنسور چشمی رد شدید. درب بلافاصله بسته شود و زمان زیادی باز نماند.
البته انواعی از دربها هم تولید شدند که این ویژگی را ندارند. و برای بسته شدن درب حتما باید از ریموت استفاده کنید.
دربهای اتوماتیک بیمارستانی، کاملا بی صدا هستند. و دارای عایقهای ضدلرزش هستند. و به همین دلیل برای استفاده در محیطی مثل بیمارستان که نیازمند سکوت و آرامش میباشد بسیار مناسب است.
همچنین، با وجود استفاده ازاتصالات بدون پیچ درکادر محافظ که باعث خنثی شدن بارهای الکتریکی میشود. دربهای متحرک از تجمع گرد و غبار جلوگیری میکنند و تمیز کردن آنها بسیار راحتتر میباشد.
از دیگر ویژگیهای این دربها باید گفت وجود مبدل مدارهای محافظ به صورت کاملا عایق در برابر اشعه Y است که دقیقا مطابق با شرایط اتاق رادیولوژی میباشد.
در ساخت دربهای اتوماتیک معمولا از استیل 304 استفاده میشود. پنل داخلی درب از دولایه لیمیت HPL و دولایه ضد حریق کلاس A از جنس MPF به قطر پنج میلیمتر و یک لایه پولیتر قالبی با چگالی بار بالا، تشکیل شده است.
در تولید درب اتوماتیک بیمارستانی، محافظ گرد بدون پیچ، از تجمع گرد و خاک جلوگیری میکند. و تمییز کردن آن را تسهیل میکند.
بارهای الکتریکی که روی لنگه های متحرک جمع میشوند به صورت دائم، خنثی می شوند تا مانع از جمع شدن گرد و خاک شوند.این دربها باید علاوه بر دارا بودن نکات بهداشتی، باید بدون تماس دست با دربها برای بیمار و پرستاران به صورت آزادانه حرکت کنند.
از نظر امنیتی هم سنسورها، درون سیستم و به صورت عایق بندی کار گذاشته میشوند. و هم در مسیر درب و هم در حرکت جنبی باز شدن لنگه ها به طور کامل محافظت می کنند.
و از برخورد ناگهانی درب هنگام تردد برانکاردها و ویلچرها که شاید در مواقعی چشمی های معمولی قادر به دیدنشان نیستند؛ جلوگیری میکنند.